Terug naar 2014

Jacky Daniels A

Afstamming:Fairytale x Decor Dreamcatcher x Gribaldi
Geslacht:Merrieveulen
Aftekening:Kolletje, 2 witte voetjes achter
Geboortedatum:17 mei 2014


Dit veulen is NIET te koop

Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting


Fairytale


Fairytale

De zwarte Fairytale is met een super score, dé KWPN voorjaarsverrichtingstopper dressuur 2013. Fairytale is een royaal ontwikkelde hengst die zeer goed in het dressuurmodel staat. Zijn topmentaliteit, zijn zeer sterke rug, zijn zeer goed aangesloten lendenen, en zijn zeer goede techniek in al zijn 3 super basisgangen, maken van Fairytale een zeer grote belofte voor zowel de “Grote sport” als de fokkerij.

Afstamming:
Fairytale is een zoon van Lord Leatherdale, die in 2012 ook al de verrichtingstopper dressuur Everdale bracht.
Moeder Aïda is een dochter van Negro, vader van tweevoudig Olympisch goud winnaar Valegro. Negro is preferent verklaart en komt met deze titel in het exclusieve en unieke rijtje der “allergrootsten”.

Onderzoeksrapport:
Fairytale is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling.
De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en heeft veel ruimte. De draf heeft veel ruimte, gedragenheid en kracht. De galop toont zeer veel ruimte en kracht. In beweging toont de hengst zeer veel houding en gedragenheid en een goed gebruik van het lichaam. Als dressuurpaard heeft Fairytale veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Fairytale

Fairytale


Meer info:
http://www.vanolsthorses.com/hengsten/fairytale/

Decor Dreamcatcher


DreamcatcherDay Dream x Rubinstein I

zwartbruin, geb. 29002, 1.70m. KWPN, Oldenburger, NRPS

Decor Dreamcatcher

Dreamcatcher, “de droom”voor iedere fokker, paardenliefhebber, ruiter en amazone. Dreamcatcher, heeft alles in huis wat men van een dressuurpaard verlangt. Hij valt niet alleen op door zijn natuurlijke souplesse, ruimte en tactvolle bewegingen in zowel stap, draf en galop. Maar ook valt hij op door zijn Koninklijke uitstraling. Dreamcatcher, heeft zowel op stal als tijdens het werk een zeer bereidwillig en eerlijk karakter. Dreamcatcher is al drie jaar op rij de onovertroffen winnaar van de hengstencompetitie. Dreamcatcher, won in 2005 de PAVO-cup voor 5-jarige, waarbij hij van beide gastruiters een 10 kreeg. Dreamcatcher, werd als 3-jarige derde op het Bundeschampionat te Duitsland. Dreamcatcher, is een zoon van Day Dream en voert tot in de vierde generatie dressuurbloed.

De moederlijn van Dreamcatcher, is via de hengsten Rubinstein I, Pike Bube en Freiherr zeer interessant. Dreamcatcher’s moeder Lady’s Rubin is een Oldenburger staatspremie en elitemerrie. Zij kreeg van het KWPN een zeer goed moederrapport een citaat hieruit;”goed ontwikkelde rijtypische merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en over kwaliteit en uitstraling beschikt.”

De kinderen van Dreamcatcher zijn goed ontwikkeld en staan goed in het rechthoeksmodel. Net als Dreamcatcher zelf beschikken zij over 3 goede basisgangen en bewegen met een goede zelfhouding en veel souplesse.

Beoordeling verrichting Ermelo 2006; Stap 9, Draf 9, Galop 8,5, Souplesse 8,5 Houding /Balans 9, Bewerkbaarheid 9 en Aanleg 9.

Decor Dreamcatcher


Meer info:
http://www.vbommel.com

Dit veulen is NIET te koopTerug naar 2012