Terug naar 2012

Holmium A

Afstamming:Olympic Ferro x Decor Dreamcatcher x Gribaldi
Geslacht:Hengstveulen
Aftekening:Kol, 1 witje voetje links achter
Geboortedatum:15-06-2012


Dit veulen is verkocht!Filmpje Holmium:


Nog een (kort) Filmpje van Holmium:

'Adobe Flash Player' v.10 of hoger is nodig;
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting


Olympic Ferro

Geboortedatum: 13-02-1987
Overleden: 18-02-2005


Ferro is een bewezen topvererver van talentvolle nationale en internationale sportpaarden.
Ferro is een stempelhengst die behoort tot de beste verervers van de wereld. Olympic Ferro heeft zelf op het hoogste niveau gepresteerd: 1 x Olympische spelen en 2 x Wereldruiterspelen. Hij was altijd een aparte verschijning in de ring met de hoge scores voor piaffe en passage.

Olympic Ferro heeft 8 rechtstreekse zonen goedgekeurd bij het KWPN, tevens meerdere zonen goedgekeurd in het buitenland.
Een groot aantal nakomelingen van Olympic Ferro presteert zeer goed op nationaal en internationaal niveau in de sport. Tijdens de Olympische Spelen in Peking liepen er maar liefst 3 nakomelingen van Olympic Ferro mee.
Olympic Ferro is op 17 jarige leeftijd preferent verklaard. Olympic Ferro is erkend bij het Hannoveraanse, Deense, Franse en Oldenburger-stamboekEen kleine greep uit de prestaties van Ferro:
1999:
- Winnaar wereldbekerwedstrijden Berlijn en Neumünster

2000:
- Wereldbekerfinale Den Bosch 2e plaats
- Nijmegen Nederlands Kampioenschap 2e plaats
- Arnhem Grand-Prix 1e plaats, Grand-Prix speciaal 1e plaats,
- Olympische Spelen Sydney teamzilver, individueel 5e plaats.

2002:
Wereldruiterspelen Jerez Spanje, 5e plaats Grand Prix.

2005:
Tijdens HK Den Bosch liet Ferro nog eens zien dat hij één van de beste dressuurhengsten is die het KWPN ooit heeft gehad,
zijn passage en piaffe waren uitmuntend net zoals de nog altijd mooie galoppirouettes.


meer info:
http://www.hhgebrvanmanen.com/

Decor Dreamcatcher


DreamcatcherDay Dream x Rubinstein I

zwartbruin, geb. 29002, 1.70m. KWPN, Oldenburger, NRPS

Decor Dreamcatcher

Dreamcatcher, “de droom”voor iedere fokker, paardenliefhebber, ruiter en amazone. Dreamcatcher, heeft alles in huis wat men van een dressuurpaard verlangt. Hij valt niet alleen op door zijn natuurlijke souplesse, ruimte en tactvolle bewegingen in zowel stap, draf en galop. Maar ook valt hij op door zijn Koninklijke uitstraling. Dreamcatcher, heeft zowel op stal als tijdens het werk een zeer bereidwillig en eerlijk karakter. Dreamcatcher is al drie jaar op rij de onovertroffen winnaar van de hengstencompetitie. Dreamcatcher, won in 2005 de PAVO-cup voor 5-jarige, waarbij hij van beide gastruiters een 10 kreeg. Dreamcatcher, werd als 3-jarige derde op het Bundeschampionat te Duitsland. Dreamcatcher, is een zoon van Day Dream en voert tot in de vierde generatie dressuurbloed.

De moederlijn van Dreamcatcher, is via de hengsten Rubinstein I, Pike Bube en Freiherr zeer interessant. Dreamcatcher’s moeder Lady’s Rubin is een Oldenburger staatspremie en elitemerrie. Zij kreeg van het KWPN een zeer goed moederrapport een citaat hieruit;”goed ontwikkelde rijtypische merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en over kwaliteit en uitstraling beschikt.”

De kinderen van Dreamcatcher zijn goed ontwikkeld en staan goed in het rechthoeksmodel. Net als Dreamcatcher zelf beschikken zij over 3 goede basisgangen en bewegen met een goede zelfhouding en veel souplesse.

Beoordeling verrichting Ermelo 2006; Stap 9, Draf 9, Galop 8,5, Souplesse 8,5 Houding /Balans 9, Bewerkbaarheid 9 en Aanleg 9.

Decor Dreamcatcher


Meer info:
http://www.vbommel.com

Dit veulen is verkocht!
Terug naar 2012