Terug naar 2012

Her Special Princess A

Afstamming:Special D x Darwin x Elcorona
Geslacht:Merrieveulen
Aftekening:Klein kolletje, 4 witte voetjes
Geboortedatum:16-06-2012


Dit veulen is verkocht!

Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting


Special D


Special-D is een royaal ontwikkelde rijtypische hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is zeer sprekend, de hals is mooi gevormd en heeft veel bespiering.
Special-D is een zoon van de stempelhengst Métall. Via moederskant steunt Special-D op bewezen bloed met veel bewegingskwaliteiten, zoals Zandigo, Farn en Doruto. Special D is de overtuigende winnaar van de Pavo-Cup voor 4 jarige dressuurpaarden in 2003. Tijdens de hengstencompetitie 2003/2004 behaalde hij een mooie 2e plaats. Special D heeft in 2004 zeer goed gepresteerd in Verden bij de Wereldkampioenschappen dressuur met een gemiddeld cijfer in de finale van 8,38.
Tijdens de hengstencompetitie 2004/2005 bijhaalde hij een 2e plaats.
Special-D is succesvol uitgebracht door Diederik van Silfhout in de Lichte Tour, met als resultaat hoge scores en mooie overwinningen.

Special-D scoort ieder jaar een zeer hoog percentage ster/keur/elite merries. Meerdere malen is er een dochter van Special-D kampioen geworden van een Centrale Keuring. Elk jaar levert Special-D goed bewegende merries af op de Nationale Merrie Keuring. Een groot aantal dochters heeft een IBOP score boven de 80 punten behaald.

De nakomelingen van Special D presteren opvallend goed in de dressuursport. Meerdere nakomelingen deden mee aan de finale van de Pavo Cup. De eerste nakomelingen van Special-D worden in de nationale dressuursport uitgebracht.
Special-D heeft uit zijn eerste jaargangen al 2 KWPN goedgekeurde zonen, namelijk: Zanzibar en Andretti (winnaar hengstencompetitie 2009/2010).Als dressuurpaard heeft Special D. veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.
Special D. is een eerlijke, betrouwbare hengst. Hij heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed bewerken.
De stap is ruim, zuiver en actief. In de stap wordt het lichaam goed gebruikt. In draf heeft Special D. een goede ruimte.
Hij draaft met zeer veel tact en heeft veel zelfhouding en zeer veel afdruk. In galop heeft Special D. veel ruimte.
Hij galoppeert met zeer veel afdruk en veel houding.

De zwarte Special D. is zeer geschikt voor het fokken van een modern dressuurpaard, kracht, charme en karakter.


meer info:
http://www.hhgebrvanmanen.com/

Darwin

Geb. datum 9-apr-1985
Roemer X Pion

Darwin
Verrichting Ermelo 1988
Zeer evenwichtig, eerlijk met goed humeur, vriendelijk, gehoorzaam en attent. Bij begin onderzoek zadelmak. Heeft drie goede basisgangen met veel tact en regelmaat.
Stap ruim en krachtig. Draf mooi gedragen, ruim en regelmatig. Galop goed gedragen met veel regelmaat en ruimte. Toont bij springen voldoende ruggebruik, presteert voldoende. In terrein betrouwbaar. Veel bereidheid om te werken, werkt met plezier, ervaart werk als licht. Ruim voldoende aanleg als spring- en terreinpaard, veel aanleg als dressuurpaard.
Bij aankomst goede voedingstoestand die hetzelfde bleef. Eet normaal. Stro in zijn box vervangen door houtkrullen.
Rustig stalgedrag.

Darwin

Afstammelingen 1990 (veulens)
Deze hengst presenteerde een collectie royaal ontwikkelde, voldoende rijtypisch gebouwde veulens. Het hoofd is op zichzelf redelijk correct gebouwd, is echter iets lang en zou sprekender kunnen zijn, terwijl het oog weinig uitdrukkingsvol is; tussen de ogen is de neuslijn nog wel eens iets gewelfd. De hals heeft veel lengte, is goed gevormd en staat er goed op. De schoft is zeer lang en goed ontwikkeld. De schouder heeft veel lengte en vertoont doorgaans de goede ligging. De rug is meermalen lang en ook nog wel eens iets gezonken. De lendenen zijn goed aangesloten en gespierd. De croupe kon typischer en langer; de staart ligt er vaak hoog in. Het voorbeen is goed gesteld, goed ontwikkeld en meermalen lang gekoot. Het achterbeen is vaak lang en ook daar treffen we dikwijls een lange koot aan. De gewrichten zijn over het algemeen fors ontwikkeld. De stap gaat de veulens gemakkelijk af en daarbij ruimen ze voldoende.
In draf is er sprake van ruimte, balans en oprichting, maar doorgaans zou het achterbeen effectiever onder moeten treden. Enkele veulens bewogen zich echter superieur; een groot aantal had de neiging om de staart omhoog te steken en overmoedig rond te walsen.

1997 november export naar USA

2002 december overleden; diepvriessperma blijft beschikbaar.

Darwin


Dit veulen is verkocht!Terug naar 2012