Terug naar 2011

Gipsy Queen


Afstamming:Métall x Darwin
Geslacht:Merie Veulen
Geboortedatum:25 juni 2011VERKOCHT


Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergrotingGipsy Queen 2 weken oud (7,4 MB, ca 55 seconden)

Gipsy Queen ca 4 maanden en een Metall x Ronaldo (Zwart) (8,9 MB, ca 45 seconden)

'Adobe Flash Player' v.10 of hoger is nodig;


MétallMétall de Ferro zoon is een rijk gelijnde hengst met veel hals, zeer mooi hoofd en goede bewegingen.
Métall is een dressuurhengst bij uitstek, met bloed in zijn pedigree van Nederlands beste verervers (stempelhengsten), zoals Ferro keur,pref., G.Ramiro Z pref., Ulft keur, Farn keur, Le Mexico keur.
Ook de kinderen van hem zijn een belofte voor de toekomst. Als moderne vererver maakt Métall de verwachtingen van de fokkers overduidelijk waar. Ze hebben front en maat en tonen een groot vermogen met een grijpend voorbeen en een zeer goed ondertredend achterbeen.
Op de keuringen scoren de nakomelingen van Métall zeer goed en zijn vaak in de kopgroep te vinden, ook in de sport doen de nakomelingen het zeer goed (PavoCup en V.S.N.) PavoCup o.a.:
2006: 5 x halve finale 4jr.; 6 x halve finale 5jr. Vadorijke (Métall x Highline) met Sarah v.Fessem, 2e plaats PavoCup 2006, tevens hoogstgeplaatste merrie.
2005 2e plaats N.M.K. Ermelo als 3-jarige.

2006 Amerika-Devon, de merrie Rabiola (Métall x Zadok) uitgeroepen tot Grand Champion, eig.: Iron Spring Farm Mademoiselle (Métall x Gurioso) 8 jaar oud, heeft in Amerika de Grand-Prix gewonnen, zij werd gereden door Kate Levy, en dit was de 1e keer in het 1.50m. parcours

Metall heeft twee goedgekeurde zonen, namelijk Special-D en Broere Ufo.
Métall zelf is tot op Prix St. George niveau uitgebracht in de sport.

Métall is qua bloedvoering, type en beweging zeer interessant voor het fokken van zowel dresuur- als springpaarden. Geeft maat, ras, bloed en beweging.meer info:
http://www.hhgebrvanmanen.com/

Darwin

Geb. datum 9-apr-1985
Roemer X Pion

Darwin
Verrichting Ermelo 1988
Zeer evenwichtig, eerlijk met goed humeur, vriendelijk, gehoorzaam en attent. Bij begin onderzoek zadelmak. Heeft drie goede basisgangen met veel tact en regelmaat.
Stap ruim en krachtig. Draf mooi gedragen, ruim en regelmatig. Galop goed gedragen met veel regelmaat en ruimte. Toont bij springen voldoende ruggebruik, presteert voldoende. In terrein betrouwbaar. Veel bereidheid om te werken, werkt met plezier, ervaart werk als licht. Ruim voldoende aanleg als spring- en terreinpaard, veel aanleg als dressuurpaard.
Bij aankomst goede voedingstoestand die hetzelfde bleef. Eet normaal. Stro in zijn box vervangen door houtkrullen.
Rustig stalgedrag.

Darwin

Afstammelingen 1990 (veulens)
Deze hengst presenteerde een collectie royaal ontwikkelde, voldoende rijtypisch gebouwde veulens. Het hoofd is op zichzelf redelijk correct gebouwd, is echter iets lang en zou sprekender kunnen zijn, terwijl het oog weinig uitdrukkingsvol is; tussen de ogen is de neuslijn nog wel eens iets gewelfd. De hals heeft veel lengte, is goed gevormd en staat er goed op. De schoft is zeer lang en goed ontwikkeld. De schouder heeft veel lengte en vertoont doorgaans de goede ligging. De rug is meermalen lang en ook nog wel eens iets gezonken. De lendenen zijn goed aangesloten en gespierd. De croupe kon typischer en langer; de staart ligt er vaak hoog in. Het voorbeen is goed gesteld, goed ontwikkeld en meermalen lang gekoot. Het achterbeen is vaak lang en ook daar treffen we dikwijls een lange koot aan. De gewrichten zijn over het algemeen fors ontwikkeld. De stap gaat de veulens gemakkelijk af en daarbij ruimen ze voldoende.
In draf is er sprake van ruimte, balans en oprichting, maar doorgaans zou het achterbeen effectiever onder moeten treden. Enkele veulens bewogen zich echter superieur; een groot aantal had de neiging om de staart omhoog te steken en overmoedig rond te walsen.

1997 november export naar USA

2002 december overleden; diepvriessperma blijft beschikbaar.

Darwin


VERKOCHT

Terug naar 2011