Terug naar 2011

Ginger Buca A

Afstamming:Sorento X Rubinstein
Geslacht:Merrieveulen
Aftekening:Vos
Geboortedatum:29-03-2011


Dit veulen is verkocht!Super chique Merrieveulen van Sorento uit een hele fijne Rubinstein-merrie!
Deze merrie geeft een heel fijn karakter door aan haar nakomelingen.

De eerste nakomelingen presteren inmiddels uitstekend in de sport.

Filmpje Ginger Buca A (5,4 MB, ca 40 seconden):

'Adobe Flash Player' v.10 of hoger is nodig;Ginger Ginger
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting


Sorento

Sorento
Sorento voldoet aan de prestatie eisen van het KWPN. Door de hoge dressuurindex in Duitsland en het debuut in de Grand Prix dressuur voldoet Sorento nu aan de prestatie eisen van het KWPN. Ook voldeed hij al aan de röntgenologische eisen.

Oldenburg, Westfalen, Rheinland en alle süddeutschen Verbände Sorento is een langgelijnde hengst met veel uitstraling, een prachtig hoofd en veel front. Sorento heeft een lang voorbeen, goede voeten met een extra gebruik van het achterbeen.

In 2006, tijdens zijn verrichtingstest in Münster-Handorf, viel hij positief op met zijn uitstraling, prachtig front, en extra achterbeengebruik. Voor de dressuuronderdelen behaalde hij de volgende indrukwekkende scores: stap 8,19, draf 8,25, galop 8,88, rittigheit 8,63 en voor exterieur een 9,00. Als 4 jarige won Sorento vele Reitpferde Championaten met topscores van een 9 gemiddeld.

In 2007 wint Sorento met veel allure wederom veel wedstrijden en plaatst zich met overmacht voor het “Bundeschampionat”, helaas door een verkoudheid niet gestart. 2007/2008 Hoogste waardering voor Sorento, “Siegerhengst” in Oldenburg. Deze onderscheiding kreeg Sorento mede door zijn buitengewone veulens.

Duitse tekst luidt: Auf Grund von seinen heraussagenden Fohlen Sportlich aufgemachte großramige Typen mit der gewünschten, Schwungentfaltung und Mechanik.

Sorento zijn mooie exterieur word hooggewaardeerd en daarbij maken zijn topdressuurprestaties onder het zadel alles compleet. Zijn uitzonderlijke genetische waarde maakt hij waar. Sorento werd gehuldigd als de Oldenburgs Hauptprämiensieger Dressuur.

2009, Sorento is in opleiding bij de Johan Hinneman. Hij vindt het een groot talent voor de topdressuur.

Sorento is een zoon van Sandro Hit, één van de meest gevraagde dressuurhengsten in Duitsland. De nafok van Sandro Hit staat bekend om de fraaie hoogbenige en rassige modellen en goede bewegingen. In de bloedopbouw van Sorento’s moeder “Dein Liebling” zien we de bewezen combinatie Donnerhall x Pik Pube. Twee hengsten die zelf succesvol waren op het hoogste sportniveau en in de fokkerij.

Sorento komt uit een sterke doorgefokte Hannoveraanse sportstam. Zijn volle zuster, de royale en sterk bewegende “Samt und Seinde”, mocht zich in 2004 opstellen in de “:Brillantring” in Raststede, waarna ze later dat jaar verrichtingskampioen werd. Uit de moederlijn zijn naast Sorento meerdere hengsten goedgekeurd.

Dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghof (fokleider Oldenburg) heeft veel vertrouwen in Sorento voor de fokkerij, maar ook voor de sport.

Sorento fokt ook in Nederland prachtige modellen met een mooi oog, zeer mooi lang voorbeen en daarbij hebben de kinderen fantastische bewegingen. Een lust voor het oog!

2008, Vele veulens van Sorento werden als duurste veulens verkocht op de veilingen o.a in Borculo, Dronten, Vechta en Maren Kessel.

2009, Sorento’s kinderen groeien zeer goed door, krijgen maat, en als men ze ziet bewegen krijgt men het er warm van.


Sorento


Meer info:
http://www.radstake.nl/horses/sorento.php

Rubinstein

Rubinstein

Rubinstein presteerde internationaal in de dressuursport. Rubinstein I is een product uit de wereldberoemde dressuurstam van Herbert de Baey. Ook de fameuze dressuurpaarden Amon, Ahlerich en Rembrandt komen uit deze familie. Uit zijn korte dekperiode heeft Rubinstein I meer dan 75 goedgekeurde zonen achtergelaten en een reeks uitzondelijke sportpaarden.
Rubinstein

Filmpje Rubinstein :


Meer info:
http://www.horse-gate.com/hengste/portraits-a-stories/66-rubinstein.html


Dit veulen is verkocht!Terug naar 2011