Terug naar 2009

Excellentie

Afstamming:Ronaldo X Darwin
Geslacht:Hengstveulen
Aftekening:Bruin, achter 2 witte voetjes, vlekje op het hoofd
Geboortedatum:9 mei 2009Dit veulen is verkocht


Filmpje Excellentie als 2 jarige (6,3 MB, ca 74 seconden):

'Adobe Flash Player' v.10 of hoger is nodig;Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting


Filmpje Excellentie als veulen (7,1 MB, ca 70 seconden):


'Adobe Flash Player' v.10 of hoger is nodig;

Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting


Ronaldo


Ronaldo
Magic Ronaldo is een zoon van de zwarte stempelhengst Rubinstein I, die zelf internationaal presteerde in de dressuursport, en uit dezelfde stam komt als Olympisch Kampioen Rembrandt. Hij is vader van meer dan 80 goedgekeurde zonen waaronder Rohdiamant, Rubinus en Magic Ronaldo.
De moeder van Magic Ronaldo, de Staats Premie Elite merrie Carella, stamt uit een van de beste moederlijnen van Oldenburg. Zij bracht ook de goedgekeurde hengst Rubin Star N die in 1994 de Hengstleistungsprufung in Munchen-Riem won, en de merrie Rendez Vous, in 2001 winnaar van het Bundeschampionat voor vierjarige merries. Magic Ronaldo was kampioen van de hengstenkeuring in Oldenburg in 1997. In 1999 heeft hij een fantastische verrichtingstest gelopen in Neustadt-Dosse met o.a. een 10 voor galop en karakter. In 1999 werd hij reservekampioen van Oldenburg op basis van zijn prestaties en nakomelingen.
Ronaldo
In Nederland was Magic Ronaldo succesvol in de hengstencompetities en maakte in 2003 zijn Lichte Tour debuut met Edward Gal. Dressuurruiters en handelaren oordelen zeer positief over zijn nakomelingen, die zeer gewild zijn onder het zadel.
Het hengstveulen Wandurel van Magic Ronaldo, uit een Weltmeyer merrie van fokker J.A.M. van Schel uit Linnen, brak op de Prinsjesdagveiling 2003 in Ermelo alle records. Hij werd voor een prijs van 44.000,- gekocht door Primeval B.V. en werd daarmee het duurste veulen dat ooit op een veiling in Nederland verkocht werd. Het door E. ten Hoove uit Ermelo gefokte Magic Ronaldo x Rico veulen werd NRPS kampioen 2003.


Ronaldo


meer info:
http://www.rhebergen.com

Darwin

Geb. datum 9-apr-1985
Roemer X Pion

Darwin
Verrichting Ermelo 1988
Zeer evenwichtig, eerlijk met goed humeur, vriendelijk, gehoorzaam en attent. Bij begin onderzoek zadelmak. Heeft drie goede basisgangen met veel tact en regelmaat.
Stap ruim en krachtig. Draf mooi gedragen, ruim en regelmatig. Galop goed gedragen met veel regelmaat en ruimte. Toont bij springen voldoende ruggebruik, presteert voldoende. In terrein betrouwbaar. Veel bereidheid om te werken, werkt met plezier, ervaart werk als licht. Ruim voldoende aanleg als spring- en terreinpaard, veel aanleg als dressuurpaard.
Bij aankomst goede voedingstoestand die hetzelfde bleef. Eet normaal. Stro in zijn box vervangen door houtkrullen.
Rustig stalgedrag.

Darwin

Afstammelingen 1990 (veulens)
Deze hengst presenteerde een collectie royaal ontwikkelde, voldoende rijtypisch gebouwde veulens. Het hoofd is op zichzelf redelijk correct gebouwd, is echter iets lang en zou sprekender kunnen zijn, terwijl het oog weinig uitdrukkingsvol is; tussen de ogen is de neuslijn nog wel eens iets gewelfd. De hals heeft veel lengte, is goed gevormd en staat er goed op. De schoft is zeer lang en goed ontwikkeld. De schouder heeft veel lengte en vertoont doorgaans de goede ligging. De rug is meermalen lang en ook nog wel eens iets gezonken. De lendenen zijn goed aangesloten en gespierd. De croupe kon typischer en langer; de staart ligt er vaak hoog in. Het voorbeen is goed gesteld, goed ontwikkeld en meermalen lang gekoot. Het achterbeen is vaak lang en ook daar treffen we dikwijls een lange koot aan. De gewrichten zijn over het algemeen fors ontwikkeld. De stap gaat de veulens gemakkelijk af en daarbij ruimen ze voldoende.
In draf is er sprake van ruimte, balans en oprichting, maar doorgaans zou het achterbeen effectiever onder moeten treden. Enkele veulens bewogen zich echter superieur; een groot aantal had de neiging om de staart omhoog te steken en overmoedig rond te walsen.

1997 november export naar USA

2002 december overleden; diepvriessperma blijft beschikbaar.

DarwinDit veulen is verkocht

Terug naar 2009