Terug naar 2009

Elize K

Afstamming:Metall x Ronaldo
Geslacht:Merrieveulen
Aftekening:Zwart met kolletje
Geboortedatum:17-05-2009Dit veulen is VERKOCHT


Filmpje Elize (8,0 MB, ca 79 seconden):


'Adobe Flash Player' v.10 of hoger is nodig;

Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting


MétallMétall de Ferro zoon is een rijk gelijnde hengst met veel hals, zeer mooi hoofd en goede bewegingen.
Métall is een dressuurhengst bij uitstek, met bloed in zijn pedigree van Nederlands beste verervers (stempelhengsten), zoals Ferro keur,pref., G.Ramiro Z pref., Ulft keur, Farn keur, Le Mexico keur.
Ook de kinderen van hem zijn een belofte voor de toekomst. Als moderne vererver maakt Métall de verwachtingen van de fokkers overduidelijk waar. Ze hebben front en maat en tonen een groot vermogen met een grijpend voorbeen en een zeer goed ondertredend achterbeen.
Op de keuringen scoren de nakomelingen van Métall zeer goed en zijn vaak in de kopgroep te vinden, ook in de sport doen de nakomelingen het zeer goed (PavoCup en V.S.N.) PavoCup o.a.:
2006: 5 x halve finale 4jr.; 6 x halve finale 5jr. Vadorijke (Métall x Highline) met Sarah v.Fessem, 2e plaats PavoCup 2006, tevens hoogstgeplaatste merrie.
2005 2e plaats N.M.K. Ermelo als 3-jarige.

2006 Amerika-Devon, de merrie Rabiola (Métall x Zadok) uitgeroepen tot Grand Champion, eig.: Iron Spring Farm Mademoiselle (Métall x Gurioso) 8 jaar oud, heeft in Amerika de Grand-Prix gewonnen, zij werd gereden door Kate Levy, en dit was de 1e keer in het 1.50m. parcours

Metall heeft twee goedgekeurde zonen, namelijk Special-D en Broere Ufo.
Métall zelf is tot op Prix St. George niveau uitgebracht in de sport.

Métall is qua bloedvoering, type en beweging zeer interessant voor het fokken van zowel dresuur- als springpaarden. Geeft maat, ras, bloed en beweging.meer info:
http://www.hhgebrvanmanen.com/

Ronaldo


Ronaldo
Magic Ronaldo is een zoon van de zwarte stempelhengst Rubinstein I, die zelf internationaal presteerde in de dressuursport, en uit dezelfde stam komt als Olympisch Kampioen Rembrandt. Hij is vader van meer dan 80 goedgekeurde zonen waaronder Rohdiamant, Rubinus en Magic Ronaldo.
De moeder van Magic Ronaldo, de Staats Premie Elite merrie Carella, stamt uit een van de beste moederlijnen van Oldenburg. Zij bracht ook de goedgekeurde hengst Rubin Star N die in 1994 de Hengstleistungsprufung in Munchen-Riem won, en de merrie Rendez Vous, in 2001 winnaar van het Bundeschampionat voor vierjarige merries. Magic Ronaldo was kampioen van de hengstenkeuring in Oldenburg in 1997. In 1999 heeft hij een fantastische verrichtingstest gelopen in Neustadt-Dosse met o.a. een 10 voor galop en karakter. In 1999 werd hij reservekampioen van Oldenburg op basis van zijn prestaties en nakomelingen.
Ronaldo
In Nederland was Magic Ronaldo succesvol in de hengstencompetities en maakte in 2003 zijn Lichte Tour debuut met Edward Gal. Dressuurruiters en handelaren oordelen zeer positief over zijn nakomelingen, die zeer gewild zijn onder het zadel.
Het hengstveulen Wandurel van Magic Ronaldo, uit een Weltmeyer merrie van fokker J.A.M. van Schel uit Linnen, brak op de Prinsjesdagveiling 2003 in Ermelo alle records. Hij werd voor een prijs van € 44.000,- gekocht door Primeval B.V. en werd daarmee het duurste veulen dat ooit op een veiling in Nederland verkocht werd. Het door E. ten Hoove uit Ermelo gefokte Magic Ronaldo x Rico veulen werd NRPS kampioen 2003.


Ronaldo


meer info:
http://www.rhebergen.com


Dit veulen is VERKOCHT


Terug naar 2009